Sık Sorulan Sorular

+ Kıdem ve ihbar tazminatında hangi ücrete göre hesaplama yapılmaktadır? - Kıdem ve ihbar tazminatında hangi ücrete göre hesaplama yapılmaktadır?

Program, kullanıcıyı birçok hesaplamanın nasıl yapıldığı konusunda bilgilendirmekte ve yönlendirmektedir. Bu çerçevede; kıdem ve ihbar tazminatları hesabında işçinin brüt ücreti yanında eklenmek istenirse yol-yemek vs. sosyal yardımlara ilişkin de verileri alarak geniş ücret üzerinden de hesaplama yapılmaktadır.

+ İşçinin elden ödemenin olduğu son ücretini biliyoruz önceki yıllar fazla mesaisi hesaplanabilir mi? - İşçinin elden ödemenin olduğu son ücretini biliyoruz önceki yıllar fazla mesaisi hesaplanabilir mi?

Programımıza işçinin son brüt ücretini yazdığınızda, bilirkişi raporlarındaki hesaplamalar gibi otomatik oranlama yapılarak, önceki yıllardaki ücreti belirlenerek, o yıldaki ücret üzerinden de fazla mesailer hesaplanmaktadır.

+ Programdaki hesaplamaların çıktıları alınabiliyor mu? - Programdaki hesaplamaların çıktıları alınabiliyor mu?

Evet, programın en önemli özelliklerinden biri de, hesaplamaların “Çıktı al” butonuna basıldığında Word belgesine tüm hesaplamaları yansıtması ve kullanıcı tarafından kopyalanmasına, değiştirilmesine, brüt- net veya diğer hesaplamalardan istedikleri kısmı silmelerine veya eklemelerine olanak sağlamasıdır. Böylece, hem arabuluculuk toplantılarında karşı tarafa hem de bilirkişi raporu hazırlarken ya da itiraz ederken dilekçelere eklenebilecektir.

+ Çalışma süresine göre toplam yıllık izin süresi belirlenebilir mi ve ücreti hesaplanmakta mıdır? - Çalışma süresine göre toplam yıllık izin süresi belirlenebilir mi ve ücreti hesaplanmakta mıdır?

Programın fark yaratan özelliklerinden biri de, işçinin çalışma süresine göre toplam yıllık izin süresini belirlemekte ve sadece kullanılan ya da kullanılmayan izin günleri girildiğinde, kalan yıllık izin süresini ve ücret hesaplamasını hemen yapabilmektedir.

+ 2019 yılı için asgari ücret nedir? - 2019 yılı için asgari ücret nedir?

2019 yılı için Asgari Ücret brüt (aylık) 2.558,00TL; Net 2.020,59TL olarak belirlenmiş olup, bu veriler fazla mesai, ubgt ve hafta tatili gibi hesaplamalarda programımıza işlenmiştir. Gelişimeler doğrultusunda programımızda her yıl gerekli güncellemeler de yapılacaktır.

+ İşçi dini bayramlar dışında tüm milli bayram ve genel tatil günlerinde çalışmaktadır. UBGT ücreti hesaplanabilir mi ? - İşçi dini bayramlar dışında tüm milli bayram ve genel tatil günlerinde çalışmaktadır. UBGT ücreti hesaplanabilir mi ?

Programda, uygulamada hâkimler tarafından tanıklara sorulan dini bayramlarda(Kurban ve Ramazan bayramları ile arefe günleri) çalışılıyor mu, diğer tatillerde (29 Ekim, 23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 15 Temmuz vd.) çalışılıyor mu sorusu esas alınarak, başlangıçta kullanıcı tarafından verilen bilgiye göre kolaylaştırıcı hesaplama yapılmakta ve kullanıcıya yıllık resmi tatiller word’debelirtilerek, istedikleri sayıda tatil gününü ekleme ve çıkartma olanağı tanınmaktadır.

+ İşçi alacakları hesaplamaları uzun sürmekte ve hesap hataları olabilmektedir. Program nasıl bir çözüm getirmektedir? - İşçi alacakları hesaplamaları uzun sürmekte ve hesap hataları olabilmektedir. Program nasıl bir çözüm getirmektedir?

Programda saatlerce süren hesaplamalar sadece birkaç dakikada kolaylıkla yapılabilmekte, kullanıcıların değerli zamanlarında önemli tasarruflar sağlamaktadır. Ayrıca yoğun rakam kullanımına ve hesaplama farklılıklarına rağmen; hesap hataları minimuma indirilmekte ve bilirkişi raporlarındaki hesap hatalarının dahi (virgül sonrası ondalık sayılardaki küsurat farklılığından kaynaklananlar dışında) kolaylıkla bulunabileceği deneyimlenebilecektir.

+ İşçi belirli dönemlerde farklı sayıda fazla mesai yapmaktadır. Buna göre hesaplama yapılabilir mi? - İşçi belirli dönemlerde farklı sayıda fazla mesai yapmaktadır. Buna göre hesaplama yapılabilir mi?

Program son derece kullanışlı olup, özellikle fazla mesai süresinin değiştirilmek istendiği dönemler belirtildiğinde, programda bu süreler ayrı renkte gösterilmekte ve elle fazla mesai saati artırılıp azaltılabilmekte; böylece belirlenen farkı fazla mesailer de hesaplamanın bütününe dahil edilmektedir.

+ Kıdem tazminatında tavan uygulaması var mıdır? - Kıdem tazminatında tavan uygulaması var mıdır?

Kıdem tazminatında her yıl için belirlenen tavan uygulaması vardır. Kullanıcıların, her seferinde kıdem tazminatındaki tavan miktarını araştırmaları ve unutmaları halinde yanlış hesaplama yapmalarının önüne geçebilmek için program kıdem tazminatı tavanını yıllara göre otomatik olarak dikkate almakta ve kullanıcıyı uyarmaktadır.

+ Fazla mesai saatleri belirlenirken ara dinlenmeler hesaba katılır mı? - Fazla mesai saatleri belirlenirken ara dinlenmeler hesaba katılır mı?

İş Kanunda çalışma süresi haftada en çok kırkbeş saat olarak belirlenmiş olup, kırbeş saati aşan çalışmalar fazla mesai olarak kabul edilmektedir. Ara dinlenmeleri çalışma süresinden sayılmadığından, fazla mesai hesaplamasında çalışma süresinden düşülür. Bu şekilde bulacağınız haftalık fazla mesai saatini programa yazdığınızda, otomatik hesaplama yapmaktadır.

+ Hesaplamalarda hangi ücret sisteme girilmektedir? - Hesaplamalarda hangi ücret sisteme girilmektedir?

Programda yeknesaklığı sağlamak için birçok alacak kaleminin temeli olan işçinin aylık brüt ücret esas alınmakta; hesaplama sonuçları hem brüt hem net olarak kullanıcının bilgisine sunulmaktadır. Sadece net ücreti bilinen işçi ücretleri; işçinin evli ve çocuklu olup olmadıkları gibi kriterler gözönüne alınarak internet üzerinden ücretsiz bir şekilde kolaylıkla brüte çevrilebilmektedir.

+ İşe iade talebi kabul edilmezse, işçinin alabileceği işe başlatmama (iş güvencesi) tazminatı hesaplanabilmekte midir? - İşe iade talebi kabul edilmezse, işçinin alabileceği işe başlatmama (iş güvencesi) tazminatı hesaplanabilmekte midir?

Bu tazminat miktarı da programda hesaplanabilmektedir. Bu konuya ilişkin de web sayfamızda kullanımı kolaylaştıracak makale ve Yargıtay kararına yer verilmiş olup, kullanıcı tarafından sadece tazminat istenen ay sayısı yazıldığında, program işe başlatmama tazminatı miktarını brüt ve net olarak hesaplamaktadır.

Masaüstü Görünümüne Geç